fredag 28 september 2012

Åter på torpet....

Nu är jag tillbaka på hemmaplan igen efter en resa till kylan och vemodet uppe i norr.
 Dags att förbereda det sista inför helgens marknad. Måste fundera på hur jag vill att bordet ska se ut, hur jag ska presentera mina smycken på ett bra sätt och ändå få plats med verktyg och material till de som kanske vill prova på att göra egna armband. Mycket förberedelser krävs men det ska bli otroligt skoj!

tisdag 25 september 2012

Packat och klart....

Så, då var väskan packad för färd norrut. Väntar på att hyrbilen ska hämtas upp och sen susar jag iväg i lagom fart. Känns lite si och så att lämna alla djuren på torpet och barna, men snart är jag tillbaka här igen. Har packat med en liten pysselpåse med lite garner till vänskapsarmband, så lite grann knytande blir det definitivt!

Mer silversmide under vintern

I vinter ska jag ta mig tid att smida mer i silver. Har så många idéer som jag bara måste prova att förverkliga. Namnsmycken på nytt sätt, motivskurna hängen och massor med mer. 
Behöver nya ringar själv så det blir väl första jobbet. Har några modeller som jag provat göra tidigare som är helt galet snygga och som jag nog ska göra igen.                                
 
Denna bild lånad från Mullsjö folkhögskola
 

Nu tar jag ett par dagars paus från smyckes-tillverkning. Dags att dra ut på resa i jobbet som konsult. Denna gång bär det av mot Lycksele och ett arbete för Region Västerbotten. Lite vänskapsarmband kommer nog att knytas på resan ändå, men övrigt material stannar hemma.

måndag 24 september 2012

Höstmarknad 30/9

Den 30/9 kommer Torplyckans smycken och design att finnas på Ringaby gårds höstmarknad. Där kan alla få prova på att göra armband. Varför inte knyta ett vänskapsarmband i härliga färger! För de mindre besökarna finns möjlighet att trä läckra armband av platspärlor i godisfärger. Kostnad 65:--75:- för vänskapsarmband och 30:- - 35:- för plastpärlearmband.
 Färdiga armband finns också till försäljning!

Vänskapsarmband. Färdiga 75:-, Göra själv 65:-

Plastpärlearmband. Färdiga 35:- Göra själv 30:-
Välkomna!

Fler av höstens nya modeller....

Budskapsarmband med berlock och rosett i organza brunt läder. bredd 10 mm 220:-

Armband av svart flätad läderrem. Olika berlocker gör varje armband unikt. Pris: 220:-

Budskapsarmband i svart läder. Olika budskap och berlocker. Pris: 220:-

Halsband. Flätad läderrem med orangefärgad dödskalle, så läckert till höstens mode! Pris: 230:-

Närbild halsband. Pris: 230:-

Halsband av flätad läderrem med vit dödskalleberlock. Pris 230:-

Halsband av flätad läderrem med madonna-berlock. Pris 230:-

Höstens nya smycken

Nu sitter jag vid skrivbordet och färdigställer höstens fina nya smycken. Armband och halsband med ikoner, dödskallar, tofsar och andra läckra berlocker!
 Kommer att finnas att köpa på Ringaby Gårds höstmarknad 30/9. Priser mellan 150:- - 250:-
Välkomna dit!


.